Peter Zwiersch

So ist das Leben - mein Leben - eben
 

Onze Duitse Doggen

Corry en ik zijn dol op dieren en in het bijzonder op honden. Ons ras is de Duitse dog. In de periode van 1975 tot en met 1999 hebben we drie Duitse doggen gehad. Onze eerste Duitse dog is Yadwiga (15 januari 1975 - 17 december 1981). De tweede was Zara (3 decem-ber 1986 - 29 april 1994) en de laatste was Elza (14 juni 1992 - 26 april 1999). Alle drie de doggen kwamen uit Kennel De Maxior in Budel-Dorplein.

Weer een Duitse Dog en toch ook weer niet

Sinds juni 2017 hebben we weer dog in de familie. Niet wij maar Ralph en Ingrid hebben een blauwe dog: SkyeZij is geboren op 25 april 2017. Omdat Ingrid twee dagen in de week op kantoor werkt is Skye die dagen bij ons. En ook tijdens vakanties logeert ze bij ons. Wij genieten volop van haar. 's Morgens ga ik met haar naar het bos waar we haar vriend Figo, een Rodesian Ridgeback, ontmoeten. Die twee zijn aan elkaar gewaagd. Ze rennen en spelen met elkaar. Af en toe nemen ze even pauze en daarna gaat het weer volle bak. Tegen elkaar op springen, de poten op elkaars schouders en in elkaars oren bijten. Fantastisch. Aan het eind van onze wandeling gaat Figo met zijn baas rechtdoor en wij gaan linksaf. Ook dat weten ze precies, zonder problemen lopen ze met hun baas mee. Thuis gekomen ploft Skye neer en slaapt ze de hele ochtend. Zo moe krijg je ze met wandelen niet.                                              

Afscheid van Skye

Vrijdag 20 maart is Skye, de Duitse Dog van Ralph en Ingrid, ingeslapen. Twee weken geleden is er in het Dierengeneeskundig Centrum in Utrecht een scan gemaakt en geconstateerd dat ze een tumor in haar neus/hoofd had. Opereren was niet mogelijk en een andere behandeling was ook geen optie. Ze hadden geen andere keuze dan haar te laten inslapen. Skye was nog geen drie jaar. Ze was iedere week minimaal een dag bij ons en dus ook "onze" dog.  Ze is thuis op haar eigen plek ingeslapen wat onder de gegeven omstandigheden het mooiste is. Iedereen die een hond heeft of van honden houdt weet hoe moeilijk het is. Het zal wel even duren voordat Ralph, Ingrid, de kinderen en wij dit verlies verwerkt hebben. De mooie herinneringen blijven.
                                                                     Links Zara, boven Yadwiga en onder Elza